Marieke Decuypere

over marieke

“Ik begeleid, modereer, faciliteer en inspireer. 
Altijd recht voor de raap en zonder franjes. 
Put the fish on the table!”

“Ik begeleid, modereer, faciliteer en inspireer. Altijd recht voor de raap en zonder franjes. Put the fish on the table!”

Na een korte carrière als leerkracht met een specialisatie in metacognitie, dook ik de verzekeringswereld in, eerst als account en later als business development manager. Een internationale overname van het bedrijf waar ik voor werkte, confronteerde me met heel wat personeelsuitdagingen. Teambuildings vol energie werden even snel weer overboord gegooid. Boeiende coachingstrajecten en dure managementopleidingen werden in de dagdagelijkse praktijk amper toegepast en leverden veel minder op dan gehoopt. Gebeten door wat ik zag – of vooral niet zag -, schreef ik me in voor opleidingen, volgde ik cursussen en las ik boeken over communicatie en management. Maar ik leerde vooral: dit moet anders.

En ik sprong. Met mijn ervaring als teamleider en teamspeler, en gestuwd door een ongelofelijke drive ging ik terug naar de basis: een goed gesprek. Een snelle koffiebabbel, inspirerende gedachtewisseling of confronterende conversatie, ik help leidinggevenden en managers om het gesprek aan te gaan. En daar haal ik elke dag zoveel energie uit. Ik begeleid, modereer, faciliteer en inspireer. Altijd recht voor de raap en zonder franjes.

Het gesprek werkt. Ook al zijn de cijfers goed, teams werken operationeel beter wanneer ze open en rechtstreeks communiceren met elkaar. Een duidelijke structuur zorgt voor een gestroomlijnde communicatie en meer rust binnen het bedrijf. Het gesprek is, naar mijn mening, dé beste tijd- en geldinvestering.

Laat je mailadres achter en ontvang mijn Food for Thought in je mailbox!

CASE

“Elk kwartaal komen de sterkhouders van elk kantoor in Vlaanderen een hele dag samen onder leiding van Marieke. Daar wordt alles op tafel gegooid, ook de hete hangijzers van het moment. Marieke modereert, behoudt het overzicht, kalmeert tijdens verhitte discussies en werkt bijzonder sturend. Zo ontstaat tijdens deze meetings ook ruimte om na te denken over de toekomst. Hoe willen we het bedrijf verder vormgeven?”

Carl Vanacker, ir-architect en bestuurder Parallel Architecten

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info.