parallel_architecten

Parallel Architecten

gesprekken modereren

 

“De interne werking is enorm verbeterd. Zo ontstaat ruimte om te specialiseren en professionaliseren.”
_

Carl Vanacker, ir-architect en bestuurder

 

Parallel Architecten, dat is architectuur met een ondernemend kantje. En het gaat hard. In een paar jaar tijd is er een verdubbeling van de groei, heeft het bureau vier kantoren en 60 medewerkers. Omdat deze onderneming een stevig fundament nodig heeft, wordt Marieke ingeschakeld om een sterke communicatiestructuur op te bouwen.  

Via de ontbijttafel komt bestuurder en architect Carl Vanacker in contact met Marieke. Parallel Architecten is een fusie van verschillende architectenkantoren in België en evolueert razendsnel. Dat gaat gepaard met groeipijnen, zeker op vlak van communicatie. “We hadden nood aan een communicatiestructuur, een stevig fundament en een link tussen de verschillende kantoren, anders dreigden we de connectie met elkaar te verliezen”, licht Carl Vanacker toe.

Hij contacteert Marieke als externe partner. Na een overkoepelende brainstorm met alle kantoorverantwoordelijken wordt een stuurgroep opgericht. “Elk kwartaal komen de sterkhouders van elk kantoor in Vlaanderen een hele dag samen onder leiding van Marieke. Daar wordt alles op tafel gegooid, ook de hete hangijzers van het moment. Marieke modereert, behoudt het overzicht, kalmeert tijdens verhitte discussies en werkt bijzonder sturend. Zo ontstaat tijdens deze meetings ook ruimte om na te denken over de toekomst. Hoe willen we het bedrijf verder vormgeven?


Parallel Academy

Elke kwartaalmeeting verloopt efficiënt en is opbouwend. Op een van die meetings wordt bijvoorbeeld het idee voor Parallel Academy gelanceerd, een interne werking met als doel medewerkers op te leiden. “Dit initiatief wordt door alle teamleden bijzonder gewaardeerd, volop gedeeld op sociale media en zo ook weer opgepikt door andere bedrijven. Een heel succesvol initiatief dus.”

“De interne werking is zeker verbeterd”, besluit Carl Vanacker. En dat laat zich ook voelen in de cijfers. “Parallel Architecten is geëvolueerd van een klein bureau naar een trendsetter, doordat er ruimte vrijgekomen is om te specialiseren en professionaliseren. Daar ben ik Marieke heel erg dankbaar voor.“

Laat je mailadres achter en ontvang mijn Food for Thought in je mailbox!

Over marieke

Met mijn ervaring als teamleider en teamspeler, en gestuwd door een ongelofelijke drive ga ik terug naar de basis: een goed gesprek. Een snelle koffiebabbel, inspirerende gedachtewisseling of confronterende conversatie, ik help leidinggevenden en managers om het gesprek aan te gaan. En daar haal ik elke dag zoveel energie uit. Ik begeleid, modereer, faciliteer en inspireer. Altijd recht voor de raap en zonder franjes. Put the fish on the table! 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info.