move_jobs

Move Jobs

communicatiebegeleiding

 

“Ik miste een sparringpartner,
een extern en professioneel klankbord.”
_

Leen Baert, managing director bij Move Jobs

 

Leen Baert is een people manager en mist tijdens corona het netwerken en de connectie. Online leert ze Marieke kennen, die in volle coronacrisis de werkdag start met een inspirerende call voor geïnteresseerde leidinggevenden. En Leen blijft hangen. Niet veel later schrijft ze zich in voor de ontbijtgesprekken en plant ze ook haar eerste individuele begeleiding met Marieke.

“Toen ik in 2018 als managing director bij Move Jobs begon, kwam ik van een grote uitzendspeler. Move zet als onafhankelijke recruiter in op een heel lokale en persoonlijke aanpak, en dat wilde ik ook doortrekken naar het team. Ik miste echter een sparringpartner, een extern en professioneel klankbord.” 

Gespreksfacilitator 

Om de teamdynamiek aan te scherpen, plant Leen op geregelde basis 1-op-1-begeleiding in met Marieke. “Voor mij zijn dat heel belangrijke ankerpunten”, zegt ze. “Op een neutrale plek buiten de kantoormuren kan ik ventileren, vat Marieke de uitdagingen op vlak van communicatie perfect samen en biedt ze ook handvaten voor de next steps. Zo helpt ze mee belangrijke teamgesprekken voor te bereiden of brengt ze me in contact met de juiste mensen.”

Heel concreet worden werkgroepen opgericht over de verschillende kantoren heen om de bedrijfswaarden in leven te houden. Ook het coachen van het team krijgt nu volle focus en wordt een prioriteit. “Er is een schwung ontstaan die er voordien minder was. Eén keer per jaar hebben we een teamdag waar Marieke komt hosten. En ook daar is ze een sterke partner en enorme meerwaarde. Ik bewonder hoe Marieke een groep kan meetrekken en mensen op een heel constructieve manier een spiegel voorhoudt. Zo gaat iedereen naar huis met heel concrete handvaten voor het volgende werkjaar.”

Laat je mailadres achter en ontvang mijn Food for Thought in je mailbox!

Over marieke

Met mijn ervaring als teamleider en teamspeler, en gestuwd door een ongelofelijke drive ga ik terug naar de basis: een goed gesprek. Een snelle koffiebabbel, inspirerende gedachtewisseling of confronterende conversatie, ik help leidinggevenden en managers om het gesprek aan te gaan. En daar haal ik elke dag zoveel energie uit. Ik begeleid, modereer, faciliteer en inspireer. Altijd recht voor de raap en zonder franjes. Put the fish on the table! 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info.