dekimo

Dekimo

gesprekken stimuleren

 

“Marieke is er om signalen op te vangen en het gesprek aan te gaan.
Zo kan ik me meer focussen op de operationele kant van het bedrijf.”
_

Johan De Temmerman, managing director Dekimo Erpe-Mere

 

Dekimo is een internationaal opererende leverancier van elektronica, met onder andere ook een vestiging in Erpe-Mere. Daar schakelt managing director Johan De Temmerman Marieke in om de communicatie binnen het team te stroomlijnen.

Het elektronisch productiebedrijf Dekimo Erpe-Mere heeft intussen 45 medewerkers in dienst. “Run je vandaag een business, dan weet je dat het welzijn van je mensen en vooral de balans werk-privé meer en meer een rol gaat spelen”, zegt Johan De Temmerman. “Als werkgever staat dat echter ver van mijn technisch-operationele en economische manier van een bedrijf runnen. Omdat ik op een bepaald moment voelde dat er te veel tijd kroop in het echt luisteren naar mijn medewerkers, riep ik de hulp in van Marieke, een externe professional die ook een heel pragmatische aanpak heeft.”

Sinds 2020 is Marieke dan ook een belangrijke tussenschakel in het bedrijf. Wat begon met individuele gesprekken evolueerde naar een maandelijkse meeting waar de focus ligt op een goed samenwerkend team, van operatoren tot kaderleden. “Ik ben ingenieur van opleiding en een business manager, geen psycholoog”, besluit Johan De Temmerman. “Marieke slaat binnen het bedrijf een mooie brug tussen de pragmatische kant van zaken doen en de menselijke kant. Haar aanpak is streng, maar altijd rechtvaardig. Ze is er om te luisteren naar de medewerkers, om signalen op te vangen en communicatieproblemen bloot te leggen. Dat leidt tot meer stabiliteit op de werkvloer.”

Laat je mailadres achter en ontvang mijn Food for Thought in je mailbox!

Over marieke

Met mijn ervaring als teamleider en teamspeler, en gestuwd door een ongelofelijke drive ga ik terug naar de basis: een goed gesprek. Een snelle koffiebabbel, inspirerende gedachtewisseling of confronterende conversatie, ik help leidinggevenden en managers om het gesprek aan te gaan. En daar haal ik elke dag zoveel energie uit. Ik begeleid, modereer, faciliteer en inspireer. Altijd recht voor de raap en zonder franjes. Put the fish on the table! 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info.