CLUMA

gesprekken FACILITEREN – interne communicatie structureren

 

“Marieke heeft hier zeker bruggen gebouwd.

Ze ging geen confrontatie uit de weg.”

Xavier Decock, CTO Cluma

 

Cluma in Roeselare bouwt en onderhoudt rolbruggen, zwenkkranen, monorails, portaalkranen en takelsystemen voor bedrijven uit alle sectoren. Een bruggenbouwer dus, die ervoor zorgt dat zware lasten makkelijker verplaatst kunnen worden. Maar ook op de werkvloer is verbinding belangrijk en wil Cluma vooral een safe en happy workplace zijn.

Wanneer Xavier Decock, CTO bij Cluma, via sociale media terug in contact komt met Marieke, is hij meteen getriggerd door de ontbijtsessies die ze organiseert. “Ik schreef me in en kwam niet alleen op een mooie locatie in Izegem terecht, maar hoorde er veel zaken die me inspireerden. Hoe organiseer je vergaderingen? Hoe communiceer je beslissingen, ook als ze niet van jou komen? Toen ik zag waar Marieke mee bezig was in andere bedrijven in de regio, zag ik een match om ook ons te begeleiden.”

Cluma heeft nood aan een duidelijke overlegstructuur en de CTO wil een coaching traject opstarten voor leidinggevenden. Marieke gaat meteen aan de slag en organiseert een groepsgesprek met alle leidinggevenden, zonder directie. Alle stappen en processen worden overlopen en Marieke brengt the way of work binnen Cluma nauwkeurig in kaart. “Ook pijnpunten werden blootgelegd”, zegt Xavier Decock. “Zo kwam al snel naar boven dat de verschillende overlegmomenten geoptimaliseerd moesten worden.”

Marieke stippelt een plan uit met een duidelijk einddoel: een sterkere interne communicatiestructuur en vooral ook meer structuur in de overlegmomenten. “Na de adviesrondes was het in de laatste fase aan ons en kregen we van Marieke de nodige bijsturing en feedback. Het traject is intussen ten einde, maar ik merk echt wel dat er efficiënter vergaderd wordt. Er wordt minder herhaald en meer to the point gecommuniceerd. Ook het projectmanagement verloopt nu meer gestructureerd, waardoor er een duidelijker beeld is van de verschillende projecten en de fase waarin ze zitten. Marieke heeft hier zeker bruggen gebouwd. Ze ging geen confrontatie uit de weg en heeft benoemd wat benoemd moest worden.“

Laat je mailadres achter en ontvang mijn Food for Thought in je mailbox!

Over marieke

Met mijn ervaring als teamleider en teamspeler, en gestuwd door een ongelofelijke drive ga ik terug naar de basis: een goed gesprek. Een snelle koffiebabbel, inspirerende gedachtewisseling of confronterende conversatie, ik help leidinggevenden en managers om het gesprek aan te gaan. En daar haal ik elke dag zoveel energie uit. Ik begeleid, modereer, faciliteer en inspireer. Altijd recht voor de raap en zonder franjes. Put the fish on the table! 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info.