Bizbike

gesprekken modereren

 

“Al snel werd Marieke een belangrijke vertrouwenspersoon binnen de organisatie.”
_

Louis Vanhove, CEO en co-founder van Bizbike

 

Als vroege speler op de Belgische markt ziet Bizbike potentieel in elektrische fietsen. Het Oost-Vlaamse bedrijf biedt verschillende merken aan, maar onderscheidt zich vooral door een heel degelijke service na verkoop. Terwijl covid de markt van de e-bikes doet exploderen, werkt Marieke een pittig traject uit om de communicatie binnen het managementteam van Bizbike te stroomlijnen.

Corona geeft de verkoop van e-bikes een boost en er zit geen rem op de groei van het jonge Oost-Vlaamse bedrijf. “Vlak voor covid brachten wij ons managementteam in rotatie”, legt Louis Vanhove, CEO en co-founder van Bizbike uit. “Ieder deed afzonderlijk zijn werk wel goed, maar het bleven individuele eilanden die meer naast dan met elkaar werkten. En zelf kreeg ik dit niet op orde.” Om meer connectie en bewustwording te creëren, doet de CEO een beroep op Marieke.

Aan de hand van denkoefeningen werkt Marieke voor het management een traject uit. Na heel wat meetings en persoonlijke gesprekken organiseert Marieke ook een intensieve tweedaagse, waar het management heel uitdagende oefeningen voorgeschoteld krijgt. “En daar hebben we heel wat learnings uitgehaald over de sterktes en zwaktes binnen het bedrijf”, zegt Louis. “Om het team echt te kunnen versterken, moesten we enkele krachten laten gaan.
Marieke bracht dit perfect in kaart en dat bleek een enorme meerwaarde voor het bedrijf. Maar ze zorgde als externe partner ook voor een stevige structuur van vertrouwen en samenwerken. Ze kreeg het paraplugedrag weg, zodat we ook echt als één organisatie konden functioneren.”

“Marieke zegt ook wat je niet wil horen”

En intussen blijft de samenwerking van kracht. “In de herstructureringsfase waar we nu zitten, neemt Marieke nog steeds de rol van communicator op. Als moderator en neutrale partij duwt ze op het gepaste moment de gaspedaal in: wat moeten we communiceren en hoe? Marieke heeft niet een of andere standaard way of work. Ze is geen vrijblijvende consultant, maar biedt concrete oplossingen. Ze heeft het lef om rechtuit te zijn en zegt ook wat je niet wil horen.
Zo wordt ze al snel een vertrouwenspersoon binnen het bedrijf en is ze voor
leidinggevenden een heel belangrijk klankbord.”

Laat je mailadres achter en ontvang mijn Food for Thought in je mailbox!

Over marieke

Met mijn ervaring als teamleider en teamspeler, en gestuwd door een ongelofelijke drive ga ik terug naar de basis: een goed gesprek. Een snelle koffiebabbel, inspirerende gedachtewisseling of confronterende conversatie, ik help leidinggevenden en managers om het gesprek aan te gaan. En daar haal ik elke dag zoveel energie uit. Ik begeleid, modereer, faciliteer en inspireer. Altijd recht voor de raap en zonder franjes. Put the fish on the table! 

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Door verder te surfen, stemt u in met ons cookie-beleid. Meer info.